Αύξηση 24% των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία καταγράφει ο INHOPE για το 2011!

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SAFELINE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Αύξηση 24% των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία καταγράφει ο INHOPE για το 2011! 

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται  καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου, συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη  του προγράμματος “Safer Internet” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από τον Οκτώβρη του 2005, η SafeLine είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE (www.inhope.org).

Ο INHOPE είναι το όργανο που συντονίζει όλες τις Ανοιχτές Γραμμές Διαδικτύου σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε να καταπολεμούνται φαινόμενα παράνομου περιεχομένου και ιδιαίτερα το φαινόμενο της παιδικής πορνογραφίας.

Τον Ιούνιο 2012, ο INHOPE εξέδωσε την ετήσια αναφορά του για το 2011. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά αυτή, στην οποία συνοψίζεται περιεκτικά όλη η δράση του INHOPE και των Ανοικτών Γραμμών-μελών του και αποδεικνύεται ότι το 2011 υπήρξε ιδιαίτερα παραγωγικό στην προσπάθεια εξάλειψης παράνομου περιεχομένου από το Διαδίκτυο.

Τα κύρια σημεία της αναφοράς αυτής είναι:

 - το δίκτυο των Ανοιχτών Γραμμών του INHOPE μεγάλωσε και αριθμεί  41 μέλη σε  36 χώρες

 - ο αριθμός των καταγγελιών που καταγράφηκαν από τις Ανοικτές Γραμμές του  INHOPE και οι οποίες βασίζονται σε περιεχόμενο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, αυξήθηκε κατά 24%    

 - ο χρόνος που χρειάστηκε για την απομάκρυνση και αφαίρεση του παράνομου περιεχομένου μειώθηκε (58% μέσα σε  2 ημέρες και 82% μέσα σε 7 ημέρες)

 - η εφαρμογή του για κινητά τηλέφωνα του INHOPE δημιουργήθηκε και διατίθεται δωρεάν, ώστε να μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταγγέλλουν παράνομο περιεχόμενο από το κινητό τους τηλέφωνο.

Για να κατεβάσετε ή να διαβάσετε την ετήσια αναφορά 2011 του  INHOPE ακολουθήστε αυτόν τον παρακάτω σύνδεσμο  http://inhope.org/Libraries/Annual_reports/INHOPE_2011_Annual_Report.sflb.ashx

Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με:

Μελτίνη Χριστοδουλάκη, Υπεύθυνη επικοινωνίας SafeLine

Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας - Ινστιτούτο Πληροφορικής

Τηλ. 2810-391615, e-mail: meltini@safeline.gr   

 

  Αύξηση 24% των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία καταγράφει ο INHOPE για το 2011!

SafeLine Android App

follow us