2013 - Στατιστικά στοιχεία του διεθνούς συνδέσμου ανοικτών γραμμών διαδικτύου INHOPE

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2013- ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ INHOPE

Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!

 

Ο INHOPE, o Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου, επίσημο μέλους του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ανοικτή Γραμμή SafeLine, έδωσε στη δημοσιότητα τα στατιστικά του στοιχεία για το έτος 2013. Σε αυτά αντικατοπτρίζονται  οι βασικές τάσεις και οι απειλές στη διακίνηση παιδικών πορνογραφικών εικόνων.  

«Ο INHOPE και οι γραμμές-μέλη του παρουσιάζουν μια αύξηση της τάξεως του 14%  στον αριθμό καταγγελιών που επεξεργάστηκαν οι αναλυτές σε παγκόσμιο επίπεδο, με μια δραματική αύξηση 47% του αριθμού των επιβεβαιωμένων καταγγελιών για εικόνες παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης», υπογραμμίζει ο Russell Chadwick, Γενικός Διευθυντής του INHOPE. 

Συνοπτικά, ο INHOPE έλαβε 1.210.8893 καταγγελίες από 170 αναλυτές σε όλον τον κόσμο, από 49 ανοικτές γραμμές καταγγελιών σε 43 χώρες, όπως φαίνεται στο παρακάτω χάρτη.

«Το παράνομο υλικό απομακρύνεται άμεσα και επιτυχώς μέσω της στενής συνεργασίας διάφορων φορέων της βιομηχανίας και της επιβολής νόμου, ώστε να αποτρέπεται περαιτέρω θυματοποίηση. Για ό,τι αφορά την ασφάλεια των παιδιών, είναι για μας σημαντικό να το ενεργήσουμε ως κοινωνία», συνεχίζει ο Russell Chadwick.

Notice and Takedown

Το 97% όλων των καταγγελιών για εικόνες και βίντεο που περιέχουν παιδική σεξουαλική κακοποίηση προωθήθηκε σε φορείς επιβολής νόμου εντός μίας ημέρας. Για περισσότερες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του INHOPE ή πατήστε εδώ.

Καθώς το Διαδίκτυο υψηλής ταχύτητας συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο και περισσότεροι χρήστες συνδέονται με αυτό, δυστυχώς, υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός ατόμων που εμφανίζει ένα μη υγειές ενδιαφέρον για τα παιδιά. Παρόλο που η βιομηχανία συνεχίζει να επενδύσει περισσότερο χρόνο και προσπάθειες για τον εντοπισμό και την άρση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών, ωστόσο είναι πιθανό να δούμε μια αύξηση των κρουσμάτων.

Με τη βοήθεια του προγράμματος Safer Internet Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο INHOPE πρωτοπορεί τεχνολογικά και είναι σε θέση να συνεχίσει τη μοναδική του εργασία και να κάνει ακόμη περισσότερα κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών στον τομέα των ψηφιακών αποτυπωμάτων αυτών των εικόνων και βίντεο σεξουαλικής παιδικής κακοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Μελτίνη Χριστοδουλάκη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας της SafeLine) στο 2810 391882 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.safeline.gr. Μπορείτε ακόμη να μαθαίνετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook ή να μας ακολουθήσετε στο Twitter (@safeline_gr).

SafeLine Android App

follow us