Ο INHOPE υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την INTERPOL

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο INHOPE ΥΠΕΡΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ INTERPOL

Η σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Η συνεργασία είναι θέμα ζωτικής σημασίας για τη μείωση του περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας και του υλικού παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης στο Διαδίκτυο. Ο   INHOPE, o Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου, επίσημο μέλους του οποίου στην Ελλάδα είναι η Ανοικτή Γραμμή SafeLine, έχει καλλιεργήσει  σχέσεις με τους ηγέτες της βιομηχανίας, τις αρχές επιβολής του νόμου καθώς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις σε όλον τον κόσμο. Ο INHOPE ανταλλάσσει πρακτικές πληροφορίες και με διεθνείς εταίρους προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της εξάλειψης εικόνων και βίντεο παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης σε όλες τις χώρες.

Για μια πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων του, τον Απρίλιο του 2014, ο INHOPE υπέγραψε μια συμφωνία συνεργασίας με την Interpol, στα πλαίσιο της οποίας τα δύο μέρη συμφώνησαν στην αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών για περιεχόμενο ή υλικό παιδικής σεξουαλικής εκμετάλλευσης. Η συμφωνία αυτή αποτελεί σταθμό στην καταπολέμηση αυτού του είδους παράνομου περιεχομένου σε όλον τον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι έχει υπογραφεί ήδη σύμφωνο συνεργασίας με τη Europol στο παρελθόν. Με τη συνδρομή αυτών των δύο αρχών επιβολής του νόμου, ο INHOPE θα μπορέσει να έχει άμεσα αποτελέσματα στη διαγραφή περιεχομένου παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης από το Διαδίκτυο, καθιστώντας το πιο ασφαλές για τα παιδιά.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Μελτίνη Χριστοδουλάκη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας της SafeLine) στο 2810 391882 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.safeline.gr. Μπορείτε ακόμη να μαθαίνετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook ή να μας ακολουθήσετε στο Twitter (@safeline_gr).

SafeLine Android App

follow us