Οι 149 λογαριασμοί Twitter που καταγγέλθηκαν στη SafeLine δεν αφορούν Έλληνες χρήστες

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι 149 λογαριασμοί Twitter που καταγγέλθηκαν στη SafeLine δεν αφορούν Έλληνες χρήστες

 

Προς διευκρίνιση του δελτίου τύπου που εξέδωσε η SafeLine στις 09 Σεπτεμβρίου, 2014 για τις καταγγελίες που έλαβε για χρήστες του Twitter, σημειώνεται ότι κανένας από αυτούς τους λογαριασμούς δεν ανήκει σε Έλληνα χρήστη του Twitter.

Οι περισσότεροι από τους εν λόγω λογαριασμούς προέρχονταν από χρήστες στις Η.Π.Α. Από τις 149 καταγγελίες, οι 20 αφορούσαν παιδική πορνογραφία και οι 33 πορνογραφία ενηλίκων. Ένας μεγάλος αριθμός των λογαριασμών αυτών έχουν τώρα διαγραφεί.

Η SafeLine είναι η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και από το 2003 το επίσημο μέλος της Ελλάδας στον INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών). Αποτελεί δράση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την κα Μελτίνη Χριστοδουλάκη (Υπεύθυνη Επικοινωνίας της SafeLine) στο 2810 391882 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.safeline.gr. Μπορείτε ακόμη να μαθαίνετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook ή να μας ακολουθήσετε στο Twitter (@safeline_gr).

SafeLine Android App

follow us