2η Διάσκεψη Συνεργασίας INHOPE

 2η Διάσκεψη Συνεργασίας INHOPE

Τίτλος: «Δημιουργικοί Τρόποι για μια πιο παραγωγική παγκόσμια σχέση μεταξύ των Αρχών και της βιομηχανίας στην αντιμετώπιση διαδικτυακών αδικημάτων εις βάρος παιδιών".

Ημερομηνία & Τοποθεσία: 4 & 5 Νοεμβρίου 2010 – Άμστερνταμ

Ο INHOPE είναι η Διεθνής Ένωση Ανοιχτών Διαδικτυακών Γραμμών. Ο INHOPE αντιπροσωπεύει και συντονίζει ένα παγκόσμιο δίκτυο από 38 Ανοικτές Γραμμές Διαδικτύου, υποστηρίζοντας το στην προσπάθειά του να ανταποκρίνεται στις καταγγελίες παράνομου διαδικτυακού περιεχομένου, κυρίως όσο συσχετίζεται με "υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών» (συμπεριλαμβανομένης της παιδικής πορνογραφίας). Οι Ανοιχτές Γραμμές επικοινωνίας έχουν αποδειχθεί να είναι μια αποτελεσματική πρώτη γραμμή άμυνας κατά των παράνομων διαδικτυακών δραστηριοτήτων. Στόχος Διάσκεψης: Να ανοίξουν οι δρόμοι για μια πιο παραγωγική συνολική σχέση μεταξύ των Αρχών και της βιομηχανίας στο πλαίσιο των προσπαθειών για την αντιμετώπιση της παιδικής πορνογραφίας και άλλων ηλεκτρονικών εγκλημάτων κατά των παιδιών. Το συνέδριο έχει σχεδιαστεί για να αυξήσει το διάλογο μεταξύ των υπηρεσιών επιβολής νόμου και του κλάδου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών με σκοπό την ανάπτυξη καλύτερης κατανόησης των προβλημάτων που και οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν όσον αφορά την αντιμετώπιση διαδικτυακών αδικημάτων εις βάρος παιδιών. Πέρα από τα παραπάνω, το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα της διάσκεψης αυτής είναι η ανάπτυξη νέων και αποτελεσματικών διαδικασιών λειτουργίας μεταξύ της βιομηχανίας και επιβολής του νόμου που θα διευκολύνουν τις έρευνες, η προάσπιση των συμφερόντων της βιομηχανίας, καθώς και η δημιουργία ασφαλέστερου διαδικτυακού περιβάλλοντος για τα παιδιά. Μορφή: Σε αυτό το συνέδριο, εμπειρογνώμονες των Αρχών και της βιομηχανίας παρουσιάζουν θέματα που προορίζονται για τη δημιουργία μιας κοινής βάσης γνώσεων μεταξύ των Αρχών και της βιομηχανίας. Οι παρουσιάζεις αυτές δίνουν την ευκαιρία στις δύο πλευρές να κατανοήσουν το πρόβλημα της παιδικής πορνογραφίας και μέσα από παραδείγματα, να δείχνουν πως έχουμε να κάνουμε με ένα πρόβλημα παγκόσμιου επίπεδου. Το συνέδριο περιλαμβάνει ανοικτές συνεδρίες συζήτησης σχεδιασμένες να αποσπάσουν μια πλήρη κατανόηση των εμποδίων που αντιμετωπίζουν τόσο οι αρχές επιβολής νόμου όσο και η βιομηχανία.

Ο Αστυνόμος Εμμανουήλ Σφακιανάκης (επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών), ο Δρ. Νικόλαος Φρυδάς (Πρόεδρος SafeNet), και η κα Μελτίνη Χριστοδουλάκη (εκπρόσωπος Safeline) εκπροσώπησαν την Ελλάδα σε αυτή τη Διάσκεψη.

Ημερομηνία: 
Thu, 2010-11-25 (All day)

SafeLine Android App

follow us