Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών Safeline.gr: Αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία το 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών

SAFELINE ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία το 2011! 

Κατά το έτος 2011, ο συνολικός αριθμός των καταγγελιών που έλαβε η SafeLine ανήλθε στις 3.635, στοιχείο που δείχνει τη συνεχή επαγρύπνηση του Έλληνα χρήστη του διαδικτύου όσον αφορά τις παράνομες δραστηριότητες και το παράνομο υλικό που διακινείται στο διαδίκτυο. Το σημείο, ωστόσο, στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι το περιεχόμενο αυτών των καταγγελιών, τι αφορούσαν και πώς αντιμετωπίστηκαν. Στην πίτα που ακολουθεί φαίνονται ευδιάκριτα οι κατηγορίες του παράνομου περιεχομένου των καταγγελιών που επεξεργάστηκε η Γραμμή κατά τη διάρκεια του 2011.

Το σπουδαιότερο στοιχείο το οποίο δεν πρέπει να παραλείψουμε είναι ο αριθμός των αναφορών που σχετίζονταν με παιδική πορνογραφία. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο  αριθμός των καταγγελιών που αφορούσε παιδική πορνογραφία διπλασιάστηκε σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο. Στο σύνολό τους, οι καταγγελίες με τέτοιου είδους περιεχόμενο ξεπέρασαν τις εκατό και για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους καταχωρήθηκαν στην κοινή βάση δεδομένων του INHOPE (www.inhope.org), του οποίου είναι μέλος η SafeLine, και μέσα από εκεί προωθήθηκαν στις άλλες ανοικτές γραμμές καταγγελιών ανάλογα με τη χώρα προέλευσης της παράνομης ιστοσελίδας.

Ο αγώνας για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας και γενικότερα όσων εγκλημάτων αφορούν τη γενετήσια αξιοπρέπεια των ανηλίκων συνεχίζεται καθώς αποτελεί και τον πρωταρχικό στόχο για τη SafeLine.

Τέλος, σημαντικό ήταν το ποσοστό του αριθμού των καταγγελιών που αφορούσαν στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αφού έφτασε το 35%. Για την αντιμετώπιση όλων εκείνων των καταγγελιών που αφορούν το Facebook και έχουν να κάνουν με παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παραβίαση κωδικών πρόσβασης, ηλεκτρονικό εκφοβισμό κλπ, η SafeLine διατηρεί επικοινωνία με τους διαχειριστές της δημοφιλούς ιστοσελίδας. Μέσω αυτής της επικοινωνίας δίνεται η δυνατότητα προώθησης των καταγγελιών και εύρεσης λύσης σε κάθε πρόβλημα του καταγγέλλοντα. 

 

  Αύξηση των καταγγελιών για παιδική πορνογραφία το 2011

SafeLine Android App

follow us