ΙΝΗΟPE και EUROPOL για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SafeLine
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΝΗΟPE και EUROPOL για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας μέσω διαδικτύου

Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Europol στη Χάγη, η ετήσια γενική τακτική συνέλευση του INHOPE με εκπροσώπους από όλες τις γραμμές που δέχονται καταγγελίες για ιστοσελίδες με υλικό παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης του διαδικτύου. Οι εκπρόσωποι των ανοικτών γραμμών καταγγελίας, μεταξύ των οποίων και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Ανοικτής Γραμμής SafeLine, είχαν τη δυνατότητα επίσης να συμμετάσχουν στην ετήσια συνάντηση των εκπροσώπων της αστυνομίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ειδικότερα, η Europol σε συνεργασία με τον οργανισμό INHOPE στις 3 Ιουνίου 2015 διοργάνωσαν μια συνάντηση με θέμα την ενημέρωση, την πρόληψη και την αντιμετώπιση του φαινομένου της διακίνησης παιδικού πορνογραφικού υλικού μέσω του διαδικτύου. Πάνω από 130 ειδικοί από περίπου 50 διαφορετικές χώρες μπόρεσαν να ανταλλάξουν και να μοιραστούν απόψεις γύρω από τα εργαλεία και τους μηχανισμούς που διαθέτουν προκειμένου να καταπολεμήσουν τη διακίνηση παράνομου περιεχόμενου στο διαδίκτυο αλλά και τον εντοπισμό των δραστών. Εκπρόσωποι από την αστυνομία, την εκπαίδευση, τη βιομηχανία του διαδικτύου, από ανεξάρτητους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, προσπάθησαν να βρουν τους βέλτιστους τρόπους συνεργασίας μεταξύ τους για την πάταξη των εγκλημάτων σεξουαλικής εκμετάλλευσης των ανηλίκων.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που σχετίζονται με τις εκάστοτε νομοθεσίες των κρατών, η διαρκής εκπαίδευση των ανθρώπων που βρίσκονται σε καίριες θέσεις όπως οι αστυνομικοί, οι αναλυτές περιεχομένου, οι δικαστικοί, καθώς και η ενίσχυση της διαδικασίας “Notice & Takedown” (γνωστοποίησης και απομάκρυνσης) του παράνομου περιεχομένου από το διαδίκτυο ήταν τα σημαντικότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Η SafeLine είναι η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και από το 2003 το επίσημο μέλος της Ελλάδας στον INHOPE (www.inhope.org) τον Διεθνή Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών.Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την Δρ. Παρασκευή Φραγκοπούλου (Συντονίστρια της Ανοικτής Γραμμής SafeLine) στο 6977405226 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.safeline.gr.Μπορείτε ακόμη να μαθαίνετε νέα και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τη σελίδα μας στο Facebook ) ή να μας ακολουθήσετε στο Twitter (@safeline_gr).

SafeLine Android App

follow us