Ποιοί Ειμαστε - Σκοπός μας

Η SafeLine από το 2003

H SafeLine ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 14 Απριλίου 2003. Είναι η μοναδική ανοικτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο και επίσημο μέλος του INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου) από τις 18 Οκτωβρίου 2005.

Βασική μέριμνα της SafeLine είναι η εξάλειψη φωτογραφιών και βίντεο που απεικονίζουν κακοποίηση ανηλίκων, καθώς και η προάσπιση του δικαιώματος της ασφαλούς πλοήγησης του παιδιού στο Διαδίκτυο. Στα παραπάνω προστίθεται και η αντιμετώπιση της παρενόχλησής του μέσω του κυβερνοχώρου ή του κινητού τηλεφώνου αλλά και η αντιμετώπιση περιεχομένου που αφορά τη βία, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και γενικά καθετί το οποίο αντιβαίνει στην Ελληνική Νομοθεσία.

Το 2008, η SafeLine ένωσε τις δυνάμεις της με την Δράση Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης και  παράλληλα, δημιουργήθηκε η Γραμμή Βοηθείας Help-line.gr.  Οι τρεις δράσεις δημιούργησαν τον Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου με στόχο μια πιο πολύπλευρη και οργανωμένη προσπάθεια που ενσωματώνει την ενημέρωση & αφύπνιση του κοινού, την καταγγελία, καθώς και την πρόληψη & βοήθεια κάτω από το ίδιο κοινό έργο.

H SafeLine λειτουργεί από το 2003 με την στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από 1/7/2016 συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, διευκόλυνση "Συνδέοντας την Ευρώπη" στο πλαίσιο του έργου "The Hellenic Safer Internet Centre – Making a Better and Safer Internet for Kids and the Society (EL-SIC)" και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

 

 

 

 

 

SafeLine Android App

follow us