Τι είναι μία καταγγελία;

Με τον όρο «Καταγγελία», αναφερόμαστε σε μια διεύθυνση URL που περιέχει δυνητικά παράνομες εικόνες ή βίντεο. Μία καταγγελία μπορεί να περιέχει απεριόριστο αριθμό εικόνων και βίντεο. Το 2018, 155,240 καταγγελίες σχετικά με το CSAM ανταλλάχθηκαν μέσω του ICCAM, αύξηση σχεδόν 80 % σε σχέση με το 2017, από τις οποίες 226,999 εικόνες και βίντεο αξιολογήθηκαν ως παράνομα (INHOPE, 2 2019).

Κάθε ανοικτή γραμμή καταγγελιών ασχολείται με καταγγελίες του CSAM, ενώ πολλές άλλες χειρίζονται και άλλους τύπους περιεχομένου. Για παράδειγμα, ορισμένες ανοιχτές γραμμές αφορούν αποκλειστικά το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM), ενώ άλλες, όπως η αμερικανική γραμμή επικοινωνίας, Cybertiropline, ασχολούνται με πολλά είδη καταγγελιών: Υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών, διαδικτυακή αποπλάνηση παιδιών για σεξουαλικές πράξεις, εμπορία παιδιών, σεξουαλικό τουρισμό με παιδιά, παραπλανητικές διευθύνσεις ιστοτόπων, παραπλανητικές λέξεις ή εικόνες στο διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου, η γνώση της αναφοράς σε μια ανοικτή τηλεφωνική γραμμή είναι σημαντική. Οι σχετικές πληροφορίες βοηθούν τις ανοιχτές τηλεφωνικές μας γραμμές να επικεντρωθούν στην αποτελεσματική καταπολέμηση των ζητημάτων. 

 

Πώς κάνετε μια καταγγελία;

Μπορείτε να κάνετε την καταγγελία σας μέσω της ιστοσελίδας της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών Παράνομου Περιεχομένου στο Διαδίκτυο, safeline.gr. Στην ιστοσελίδα θα βρείτε ορισμένες βασικές πληροφορίες σχετικά με το τι θεωρείται παράνομο περιεχόμενο και έναν χώρο για την εισαγωγή της διεύθυνσης URL που περιέχει το παράνομο περιεχόμενο. Όλες οι καταγγελίες μπορούν να γίνουν ανώνυμα!