Ολοκληρώνεται σήμερα η Διεθνής συνάντηση των Γραμμών Καταγγελιών της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου που ελαβε χώρα στη Μάλτα από τις 25/4/2023 έως 27/4/2023 και στην οποία συμμετέχει και η SafeLine.gr, η Γραμμή Καταγγελιών του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο. Η συνάντηση αυτή είναι μια ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων, φέρνοντας σε επαφή ειδικούς από διάφορους τομείς.

INHOPE meeting

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν οι νέες τεχνολογίες για τη στήριξη των θυμάτων, οι τάσεις του διαδικτύου όπως η χρήση κρυπτονομισμάτων για διάπραξη παράνομων ενεργειών στο διαδίκτυο, καθώς και η ευαισθητοποίηση και η προσβασιμότητα στους ιστότοπους των Γραμμών Καταγγελιών.

Εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών της Δανίας, Ισπανίας και Μάλτας ανέπτυξαν τους τρόπους βελτίωσης των πληροφοριών που μοιράζονται στις αναφορές τους οι γραμμές καταγγελιών για να βοηθήσουν στην αναγνώριση των δραστών και στη διάσωση των θυμάτων.

Τέλος συζητήθηκε το νομοθετικό πλαίσιο γύρω από το υλικό παιδικής κακοποίησης (CSAM) και οι τρόποι ενδυνάμωσης του.

Η SafeLine.gr συμμετέχει σε όλες όλες τις διεθνείς συναντήσεις και ενώνει την φωνή της για ένα κόσμο χωρίς υλικό παιδικής κακοποίησης στο διαδίκτυο.