Στα πλαίσια της εκστρατείας για την ευαισθητοποίηση κατά του υλικού παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο (CSAM), η SafeLine.gr δημιούργησε ένα τηλεοπτικό σποτ, με πρωταγωνίστρια τη δημοφιλή Ελληνίδα ηθοποιό και πρέσβειρα του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ, Βάσω Λασκαράκη.

Στο τηλεοπτικό σποτ, η κυρία Λασκαράκη αναδεικνύει την εξάπλωση και τις καταστροφικές συνέπειες του υλικού παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης (CSAM), παραθέτοντας στοιχεία από την ετήσια έκθεση του INHOPE. Επισημαίνει τη σημασία της ανώνυμης αναφοράς του CSAM μέσω της ιστοσελίδας SafeLine.gr.

“Μην το αγνοείς! Κατάγγειλέ το” είναι το κεντρικό μήνυμα του σποτ που καλεί όλους μας να ευαισθητοποιηθούμε στο φλέγον ζήτημα της δημιουργίας και διακίνησης τέτοιου υλικού μέσω διαδικτύου. Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της καμπάνιας είναι να ενημερώσει όλους ότι πίσω από κάθε εικόνα ή βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο κρύβεται ένα πραγματικό παιδί που θυματοποιείται κάθε φορά που προβάλλεται το υλικό.

Η αποστολή της SafeLine είναι να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδικτυακό περιβάλλον για όλους και να θέσει τέλος στον κύκλο θυματοποίησης και εκ νέου θυματοποίησης των παιδιών που επηρεάζονται από το διαδικτυακό CSAM.

Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά!